انواع نورگیر و ضوابط آن

یک) تعریف نورگیر و ضوابط مربوطه

دو) تعریف فضاهای اصلی و فرعی در ساختمان و ضوابط آن

سه) تعریف عمق نور و شرایط اعمال 

تعریف نورگیر و ضوابط مربوطه

   تعریف نورگیر 

طراحی نورگیر راه‌حلی برای دسترسی به نور طبیعی در ساختمان‌هایی است که در بعضی فضاها امکان دریافت نور طبیعی را ندارند. نورگیر به زبان ساده، یک فضای خالی شده از حجم ساختمان است که سبب دخول نور به لایه‌های داخلی ساختمان می‌شود.

  ضوابط کلی نورگیر

ضوابط طراحی نورگیر در دو دسته کلی ساختمان با متراژ بیشتر و یا کمتر از ۲۰۰ مترمربع بررسی می‌شوند.

در قطعات کوچکتر یا مساوی ۲۰۰ مترمربع

حداقل مساحت نورگیر در تهیه نقشه شهرداری در قطعات کوچک‌تر یا مساوی ۲۰۰ مترمربع برای فضاهای اصلی معادل %۶ (شش درصد) مساحت اصلاحی زمین می‌باشد.

حداقل مساحت نورگیر در قطعات کوچک‌تر یا مساوی ۲۰۰ مترمربع برای فضاهای فرعی معادل %۳ (سه درصد) مساحت اصلاحی زمین و حداقل عمق نورگیر ۲ متر الزامیست.

در قطعات بزرگتر از ۲۰۰ مترمربع

حداقل مساحت نورگیر در تهیه نقشه شهرداری در قطعات بزرگتر از ۲۰۰ مترمربع برای فضاهای اصلی معادل ۱۲ مترمربع و حداقل بعد نورگیر ۳ متر الزامیست.

حداقل مساحت نورگیر در قطعات بزرگتر از ۲۰۰ متر مربع برای فضاهای فرعی معادل ۶ مترمربع و حداقل بعد نورگیر ۲ متر الزامیست

 تعریف فضاهای اصلی و فرعی در ساختمان و ضوابط آن

منظور از فضاهای اصلی یا فرعی چیست؟ هنگام دسته‌بندی فضاها و با توجه به میزان نیاز فضا به نور طبیعی و همچنین، میزان محرمیت مورد نیاز فضا، خرده فضاهای یک ساختمان به دو دسته اصلی و فرعی تقسیم می‌شوند. در این دسته‌بندی نشیمن، غذاخوری و اتاق‌خواب‌ها در دسته اصلی و آشپزخانه در دسته فرعی جای می‌گیرند. فضاهای دیگر همچون انباری، سرویس بهداشتی و ... از جمله فضاهایی هستند که تامین نور مستقیم و طبیعی جز الزامات طراحی پلان آن نیست. فضاهای اصلی، فضایی هستند که باید مستقیما نورطبیعی دریافت کنند. (از طریق پنجره در نما یا دیوارهای اصلی ساختمان و یا نورگیر)

تعریف عمق نور و شرایط اعمال آن

گاهی اوقات دیده شده که در پلان‌ها، فضایی همچون آشپزخانه پنجره ندارد در عین حال این فضا باید نور طبیعی بگیرد. در این حالت از ضوابط مربوط به عمق نور باید پیروی کرد. عمق نور به این معناست که با توجه به میزانی که نور طبیعی می‌تواند از پنجره به داخل نفوذ کند، فضاهای آن محدوده از طریق عمق نور، نور طبیعی را دریافت خواهند کرد. در ضوابط شهرداری عمق نور حداکثری ۷ متر آمده است یعنی از ابتدای پنجره شما تا انتهای فضای دوم باید نهایتا ۷ متر فاصله داشته باشد.


دسته بندی: آپارتمان

تاریخ ثبت: 1403/07/18

ساعت: 17:50

کانال رسمی تلگرام

جدید ترین ملک های ما را در کانال تلگرام املاک فدک مشاهده کنید.



منوی اصلی

ما را دنبال کنید